Throwback Thursday deel 2 #tbt


Subaru is opgericht in 1953 en is daarmee op de dag van schrijven 64 jaar oud. Gelukkig is er nog geen sprake van pensioen! Dus leek het mij leuk om terug te gaan in de tijd door te kijken naar oude advertenties. Throwback Thursday is een terugkerend thema op sociale media waarbij foto’s van vroeger gepost worden voorzien van de hashtag #throwbackthursday en #tbt.

Voor deze editie gaan we nog wat verder terug in de tijd.

 

Subaru 360 deluxe

Subaru 360 deluxe

De Subaru 360. De eerste auto van Subaru en er werden er maar liefst 392.000 gebouwd in 12 jaar tijd! Deze auto had de motor achterin liggen en was een 2 cylinder 2-takt met 356cc. Uiteraard luchtgekoeld. De naam van de motor was EK31 en de naam 360 kwam ook voort uit het aan cc’s. Dit kleine autootje werd ook in Amerika verkocht, maar wel onder de slogan; “Cheap and Ugly.” Ze woog iets meer dan 450 kilo en ging niet harder dan 96 kilometer per uur.

Het is leuk om je te verdiepen in de historie van het merk. Er zitten wat vreemde eenden tussen maar je ziet dat techniek altijd voorop staat. Neem gerust eens een kijkje op wikipedia en lees over dit geinige autootje.