Throwback Thursday deel 4 #tbt


Subaru is opgericht in 1953 en is daarmee op de dag van schrijven 64 jaar oud. Gelukkig is er nog geen sprake van pensioen! Dus leek het mij leuk om terug te gaan in de tijd door te kijken naar oude advertenties. Throwback Thursday is een terugkerend thema op sociale media waarbij foto’s van vroeger gepost worden voorzien van de hashtag #throwbackthursday en #tbt.

Inmiddels heb ik al aardig wat klassieke advertenties en/of posters kunnen vinden. Voor deze week weer een geinige. Toegespitst op de Amerikaanse markt en redelijk gedateerd inmiddels.

1976 subaru 4wd wagon

1976 subaru 4wd wagon

De statements dat Subaru’s klimmen als geiten en werken als paarden geldt nog altijd. Jammer genoeg eten ze niet als vogels. Als ik mij niet vergis is dit de eerste generatie van het Leone model. Een paar leden zijn in het bezit van een Leone maar niet van dit model. De eerste generatie Leone’s waren de eerste massa productie AWD modellen van Subaru en werden daardoor heel goed verkocht in Zwitserland en heuvelachtige delen van Amerika. In Japan was de Leone al eerder uitgekomen en vanwege de weersomstandigheden werden AWD’s hartelijk verwelkomd. Voor meer informatie over dit pareltje zie Wikipedia. De geschiedenis is super interessant en toont ook de wortels van het merk Subaru in de Rally sport.