Throwback Thursday deel 5 #tbt


Subaru is opgericht in 1953 en is daarmee op de dag van schrijven 64 jaar oud. Gelukkig is er nog geen sprake van pensioen! Dus leek het mij leuk om terug te gaan in de tijd door te kijken naar oude advertenties. Throwback Thursday is een terugkerend thema op sociale media waarbij foto’s van vroeger gepost worden voorzien van de hashtag #throwbackthursday en #tbt.

Voor de week heb ik weer een sexy advertentie kunnen vinden. En als bonus een soort van aanloop naar de paasdagen. Deze advertentie toont namelijk een heuse ‘Bunny’!

Subaru GL 1970 playboy bunny

De dame in kwestie is mij helaas onbekend. Er zijn nogal wat Bunny’s en ik heb ook niet veel info om op te zoeken. Het enige wat ik weet is dat de auto een Subaru GL is. Beter bekend als een Leone. Deze werden gebouwd in de periode 1971–1981. Je begrijpt natuurlijk dat ik niet in de archieven van Playboy graven als het gaat over een tijdspanne van 10 jaar.

Deze Leone werd in veel verschillende vormen geleverd. 2 deur’s, zoals op de foto. Maar ook 4 deur’s en als stationwagen. Ook de inhoud van de motor was er in verschillende maten, van 1.1 naar 1.6. In bovenstaande staat dat dit model voorwiel aandrijving heeft, maar hij was toen ook al leverbaar als all wheel drive. Een veelzijdige auto waar we er tegenwoordig veel te weinig van zien. Helaas kon ik niet vinden of dit model wel verkrijgbaar was in Europa want ik zou deze dolgraag in het echt willen zien! Meer leesvoer uiteraard op Wikipedia.