Throwback Thursday deel 10 #tbt


Subaru is opgericht in 1953 en is daarmee op de dag van schrijven 64 jaar oud. Gelukkig is er nog geen sprake van pensioen! Dus leek het mij leuk om terug te gaan in de tijd door te kijken naar oude advertenties. Throwback Thursday is een terugkerend thema op sociale media waarbij foto’s van vroeger gepost worden voorzien van de hashtag #throwbackthursday

Subaru Vivio T-Top

PHOTOSHOP! Ik hoor het jullie denken, maar nee, deze Vivio is echt! En geef toe, dit is toch een cool autootje?

In Nederland zijn we inmiddels wel bekend met de Vivio. Maar voor de mensen die er niet veel van weten; De Vivio is een echte Kei car. Geboren rond 1992 en in 1998 is de productie gestopt. Met een 658 cc 4 cylinder motor is hij in staat om 48 paarden te produceren. Dit is meer dan genoeg als maar 650 kilo hoeft te verplaatsen.

De naam Vivio is afgeleid van de Romeinse cijfers die de cylinder inhoud representeren (ongeveer), VI,VI,O = 660. Dit autootje kwam ter vervanging van de Rex en kwam met 3 of 5 deuren.

Maar goed, de Vivio is wel leuk, maar de T-Top is waar je voor kwam. Dus geniet ervan!

Oh ja, de naam T-Top, de T staat voor Town… Waarom? Geen idee, misschien dat iemand van Subaru Nederland toelichting kan geven 😉

Subaru Vivio T-Top Subaru Vivio T-Top