Throwback Thursday deel 8 #tbt


Subaru is opgericht in 1953 en is daarmee op de dag van schrijven 64 jaar oud. Gelukkig is er nog geen sprake van pensioen! Dus leek het mij leuk om terug te gaan in de tijd door te kijken naar oude advertenties. Throwback Thursday is een terugkerend thema op sociale media waarbij foto’s van vroeger gepost worden voorzien van de hashtag #throwbackthursday

Deze week wil ik aandacht besteden aan een pareltje. Namelijk de Subaru Libero, ofwel de Subaru Sumo, ofwel de Domingo, ofwel de Combi, ofwel de E10. Voor elke naam was er ook een zitplaats in deze bus. Deze microbus werd gebouwd tussen 1983 en 1998 en had een 1 of 1.2 liter 3 cylinder. Er was zelfs een optie voor AWD, zoals we dat gewend zijn van Subaru. Deze motoren werden ook in de Justy gebruikt. Dit gekke ding weegt 900 kilo en kan maar liefst 7 mensen vervoeren!

Deze bus werd uiteraard op een bepaald moment niet meer gemaakt en in plaats daarvan kwam de Subaru Forester. Je zou kunnen zeggen dat dit de voorganger was van de Forester. Dat is natuurlijk niet helemaal juist, de doelgroep was wel hetzelfde.

Er zijn hoopjes van deze bussen in Nederland te vinden. Naar mijn weten is er geen geregistreerd bij SCN. Dat is natuurlijk doodzonde! Maar goed, het ging om de klassieke advertenties.

Subaru Domingo

Subaru Domingo

Subaru Domingo