Throwback Thursday deel 9 #tbt


Subaru is opgericht in 1953 en is daarmee op de dag van schrijven 64 jaar oud. Gelukkig is er nog geen sprake van pensioen! Dus leek het mij leuk om terug te gaan in de tijd door te kijken naar oude advertenties. Throwback Thursday is een terugkerend thema op sociale media waarbij foto’s van vroeger gepost worden voorzien van de hashtag #throwbackthursday

Deze week weer leuke kunnen vinden. De Subaru Rex Combi VX! Geniet eerst maar van het plaatje voordat ik er wat meer over ga vertellen.

Subaru Rex Combi VX

Is dit nou niet gewoon een vette wagen?! De Subaru Rex heeft, net als meer modellen van Subaru, veel meer namen zoals Ace, Viki, Sherpa, 500/600/700, Mini Jumbo of M60/M70/M80. De auto blijft hetzelfde maar per streek van verkopen was de naam anders. Deze auto’s werden oorspronkelijk verkocht in Japan, de bekende Kei car is daar nog altijd immens populair. Echter werd de verkoop uitgebreid naar Europa,Zuid Amerika, Australie en de Caraïben.

Je kunt al raden dat deze auto de basis was voor de Vivio. Jammer dat de Vivio’s in Nederland niet zo cool zijn als de Rex, met zijn turbo. Dit specifieke model is alweer de derde generatie van de Rex. Dit kleine monster was in staat om 54 paarden op te wekken met zijn 658 cc 4 cilindertje. Ook deze kleine auto had AWD!

Meer lezen of de Rex? Op wikipedia is genoeg te vinden, maar ik vond ook nog wat brochures! Neem en kijkje daar en vind dit soort prachtige plaatjes.

Subaru Rex