Jeffrey wint de SCN Grand Prix 2018!


Jeffrey van der Schans krijgt eretitel ‘snelste Subarist van Nederland’!

Zondag 3 juni 2018, Utrecht – Vandaag heeft de allereerste editie plaatsgevonden van de SCN Grand Prix, bij KartFabrique te Utrecht. Jeffrey van der Schans wist in de finalerace zijn mede Subaru-liefhebbers achter zich te houden en kwam dus als eerste over de streep.

De eerste editie van de SCN Grand Prix was een succes! Clubleden en Subaru-rijders konden vandaag ten strijde gaan om de fameuze eretitel ‘snelste Subarist van Nederland‘ in de wacht te slepen. Dat doen we natuurlijk niet op de openbare weg, maar we waren te gast op de kartbaan van KartFabrique in Utrecht. Na een korte trainingssessie zochten de deelnemers hun eigen limiet op om zich zo hoog mogelijk te kwalificeren voor de hoofdrace: de finale.

Met een staande start werd de finale aangevangen en waren rondetijden niet meer zo van belang; het ging om positie. Nadat de tijd verstreken was en de zwart-wit geblokte vlag gezwaaid werd kwam Van der Schans als eerste over de streep, na 12 ronden te hebben afgelegd. De officieuze ‘Fastest Lap Award‘ werd ook aan hem toebedeeld, dankzij zijn snelste ronde van 0:52.195. Hij werd op de voet gevolgd door Jeffrey Henkelmann (2e plaats) en Anko Dragt (3e plaats). De drie kregen allen een trofee mee naar huis.

Vanwege het enthousiasme van de deelnemers hoopt SCN om ook in 2019 het evenement te laten terugkeren. Denk jij dus dat jij de ‘snelste Subarist van Nederland‘ bent? Kom dat dan een volgende keer bewijzen!


Over SCN Redactie

De redactie van Subaru Club Nederland maakt elk kwartaal een digitaal clubmagazine, waarin verslagen staan over clubevenementen, nieuwtjes en natuurlijk de nodige aandacht voor komende evenementen. Daarnaast verzorgen de redactieleden ook de communicatie via de social media kanalen, zoals onze Facebookpagina.