Categorie: Evenement FOX ‘van het padje af’


2 juli 2016

Wanneer?
Zal gereden worden zaterdag 2 juli 2016. :Wow

Samen met Remco Hulst onze toertochtenbouwer hebben wij een heuse off-road toerrit samengesteld. Het is een gevarieerde rit geworden met de nadruk op FOX ‘van het padje af’ en wordt gereden in de omgeving Dalfsen / Ommen.

FOX-rit
De rit is speciaal gemaakt voor de Forester, Outback en XV in het vervolg genoemd FOX-rit. Een FOX-rit kenmerkt zich omdat wij zo veel mogelijk 'van het padje af' afgaan en dus off-road. Daar waar de 4x4 van Subaru tot hun recht komen en gereden wordt waarbij de wegcondities naar gelang het weer aan verandering onderhevig zijn.

Bodemvrijheid :shock: , minimaal standaard fabriekshoogte
Je Subaru moet minimaal de fabriekshoogte hebben en tenminste 5mm banden profiel. Met andere woorden je Subaru moet voldoende bodemvrijheid hebben.
De moeilijkheidgraad van de tocht is sterk afhankelijk van de hoeveelheid neerslag wat is gevallen in de week voordat de FOX-rit gereden wordt. Er zal gereden worden in groepjes van circa 5 voertuigen, die gedurende rit bij elkaar blijven.

Offroad Meter SCN Toertochten: viewtopic.php?f=14&t=89653#p1061797
Wij denken afwisselend op het niveau 2 en soms 3
Let op: Gezien de vereiste bodemvrijheid kunnen lage Subaru’s de FOX-rit niet rijden om schade te voorkomen en onnodig oponthoud van de rit door je vast te rijden.

Tripmeter/ navigatie/ GPS
Omdat merendeel geen straatnamen vermeld zijn waar wij rijden is een tripmeter handig bij het gebruik van het papieren roadbook.
Nog mooier is als je in het bezit bent van een GPS navigatie die een GPX-file kan inlezen.
Omdat niet iedereen beschikt over dergelijke navigatie middelen wordt gereden in groepjes zodat je toch de FOX-rit kan ervaren.

De Specs:
- Snelheid is erg laag. Tijdens het off-road rijden vaak niet sneller dan de tweede versnelling!
- Asfalt, zand, modder, bandensporen veel kuilen en hobbels geïntegreerd in de route
- Lengte circa 110km, als je niet verdwaald tenminste..
- Vol met heerlijke stuurweggetjes en stukjes technisch rijden
- Zeer mooie omgeving
- Bruggetjes met snel stromend water, bossen
- Bij regenval voorzichtig, behoedzaam en met verstand rijden

Schoon
Moet je Subaru schoon blijven? Advies niet inschrijven.
Het is geen rally. Hard rijden is verboden, wij rijden in natuurgebieden welke paden nog open zijn voor gemotoriseerde voertuigen. Er hoeven maar enkele hardrijders te zijn die er voor zorgen dat ook deze schaars te vinden paden in Nederland worden afgesloten.

Startlocatie:
Exact startlocatie (omgeving Dalfsen/Ommen) wordt persoonlijk bekend gemaakt na inschrijving.
Verzameltijd 10:30 uur, hier kunnen wij nog even rustig babbelen onder het genot van koffie/thee of wat anders met de laatste instructies.

Maximum aantal deelnemers
Maximum aantal voertuigen = 15

Subaru Club Nederland (SCN) Toertocht/rit regels
viewtopic.php?f=14&t=92848

Inschrijving
Voor deelname graag onderstaande gegevens via een privébericht (PB) naar: Eduard_Ernie onder vermelding van ‘FOX-rit’ (eventueel: penningmeester@subaruclub.nl)

Naam (+forumnaam/nickname)
Lidnummer
Type auto
Kenteken
Aantal personen

De door Subaru Club Nederland georganiseerde evenementen zijn voor clubleden. Uiteraard ben je natuurlijk bij deze van harte welkom.

Heb je in het verleden nooit aan een SCN evenement deelgenomen, mag je 1x gratis inschrijven om de 'club sfeer' te proeven en om eens te kijken of lidmaatschap wat voor je is.

Let op: SCN leden gaan altijd voor bij inschrijving. Afhankelijk van het aantal deelnemende SCN leden is daadwerkelijke deelname door een niet-SCN lid geen garantie!

iCalGoogle Calendar

FOX ‘van het padje af’