Categorie: Evenement SCN FOX-rit


26 november 2016

De rit is speciaal gemaakt voor de Forester, Outback en XV ofwel FOX-rit. Daar waar onze Subaru Symmetrical All Wheel Drive tot hun recht komt en gereden wordt waarbij de wegcondities naar gelang het weer aan verandering onderhevig zijn.

Wanneer?

Zal gereden worden zaterdag 26 november 2016
We zetten de traditie voort, we gaan weer op FOX-trip versie 2.0 vol rijplezier. Net als de vorige FOX-rit rijden we op mooie rustige onverharde legale wegen, ofwel ‘van het padje af’ en maken er een uitstap van.
Wij brengen jullie naar Brabant naar de locatie Chaam. Een zeer gevarieerde rit rondom de grens met België. Je rijdt door de bossen, over paden tussen de akkers door en de rit biedt zeer veel onverhard. Er zitten ook een aantal stukken tussen die je uitdagend mag noemen, zeker als het goed geregend heeft. Kortom, wij denken dat deze rit qua tevredenheid een zekerheidje is voor de modder clubleden.
Ook de bodemvrijheid speelt op een paar stukken een rol van betekenis. Neemt niet weg dat je veel plezier aan deze rit zult beleven.

Startlocatie:

Startlocatie Chaam. Rest info zoals verzamelpunt, tijdstip etc. volgt later, daar zijn wij nog mee bezig.

Tripmeter/ navigatie/ GPS:

Het roadbook (papier) wordt gereden met behulp van Bolletje-Pijltje en gebruik van een tripmeter is erg handig. Er zijn Apps voor je smartphone welke een tripmeter nabootsen.
Voorbeeld bolletje-pijltje: http://offroadtrips.nl/roadbook.html
Er is geen digitaal GPS-track bestand beschikbaar. Mocht je alleen rijden, dus zonder navigator, dan rijdt je de trip samen met twee of meer auto’s, zodat je de FOX-rit toch kan ervaren.

Bodemvrijheid, minimaal standaard fabriekshoogte:

Je Subaru moet tenminste de standaard fabriekshoogte hebben, ofwel voldoende bodemvrijheid. Bij voorkeur tenminste 5mm profiel op de banden.
Omdat de winter in aantocht is, adviseer ik je de winterbanden onder je Sub te leggen.
Let op: Gezien de vereiste bodemvrijheid kunnen ‘lage’ Subaru’s de FOX-rit niet rijden.

Offroad Meter SCN Toertochten:

http://www.subaruclub.nl/forum/viewtopic.php?f=14&t=89653#p1061797
Wij denken afwisselend niveau 2 en 3.
De moeilijkheidsgraad van de tocht is sterk afhankelijk van de hoeveelheid neerslag wat is gevallen in de week voordat de FOX-rit gereden wordt, wat voor sommige stukken kan stijgen naar niveau 4.

De Specs:

  • Snelheid is laag. Tijdens het off-road rijden vaak niet sneller dan de tweede versnelling!
  • Asfalt, zand, modder, bandensporen, kuilen en hobbels geïntegreerd in de route
  • Vol met heerlijke stuurweggentjes en stukjes technisch rijden
  • Zeer mooie omgeving
  • Bij regenval voorzichtig, behoedzaam en met verstand rijden

FOX code:

Moet je Subaru schoon blijven? Advies niet inschrijven.
Wij rijden met respect door de natuur, spotten wild, maken foto's en zoeken bezienswaardigheden op.

"FOX, code of good behaviour"
Wij houden rekening met de omgeving en de lokale bewoners. Dit houdt in, dat wij niet naast de paden rijden, wij creëren geen nieuwe paden, we gaan opzij of stoppen voor andere recreanten. Wij rijden niet op snelheid, noch op tijd en geen puzzelritten. Wij zorgen niet voor overlast. Wij gedragen ons zoals het zo hoort; op verharde wegen, op onverharde wegen!
Subaru Club Nederland (SCN) Toertocht/rit regels
http://www.subaruclub.nl/forum/viewtopic.php?f=14&t=92848

Maximum aantal deelnemers:

Maximum aantal voertuigen is = 20 á 25

Inschrijven kan hier:

 

De door Subaru Club Nederland georganiseerde evenementen zijn voor clubleden. Uiteraard ben je natuurlijk bij deze van harte welkom.

Heb je in het verleden nooit aan een SCN evenement deelgenomen, mag je 1x gratis inschrijven om de 'club sfeer' te proeven en om eens te kijken of lidmaatschap wat voor je is.

Let op: SCN leden gaan altijd voor bij inschrijving. Afhankelijk van het aantal deelnemende SCN leden is daadwerkelijke deelname door een niet-SCN lid geen garantie!

iCalGoogle Calendar

SCN FOX-rit